Friday, November 26, 2010

physical examination : last part dan kisah misteri menggulung

26 November : ekstramitas (extremities) /tangan dan kaki

Hari ni OP xyah bukak baju macam nak periksa thorax dan abdomen, cukup gulung lengan baju sampai bahu dan seluar sampai lutut, jangan nak lebih-lebih, tak etis!

Aktiviti hari ni, banyak memicit-micit dan gerakan da gaya macam instruktur senam pon ada, seb baik pakai snelli (white coat), kalu tak kompom boleh tertukar dengan Jillian Micheals, alah trainer Biggest Loser tu. Korang tengok tak? Tak? Makanya, tak slim macam aku. Hahaha.

Okeh lah, nampaknya ada ramai yang tertanya-tanya dan penasaran (ambik kau ayat) pasal Dr. Tabitha dan kisah menggulung kapas beliau. Ada yang tak percaya dan sanggup menggintip (siapa lagi kalau bukan group sebelah aku kan, si Ikin, Aiman terutama si Sofuan). Boleh dikatakan every 5 minutes tanya aku, " da belum?"

Ni ha, exclusive lagi sekali aku paparkan kat blog aku, perhati la betul-betul

mula-mula, ambik kapas

nampak tak kapas tu? Abaikan 2 orang tu takde kena mengena ngan proses menggulung

gulung time!


Antara kegiatan yang tidak wajar dicontohi semasa menunggu giliran:

bergambar tanpa motif dan bukan untuk tujuan pendidikan

berpacaran (contoh gambar)

Pelajar contoh yang sedang mengulang kaji walaupun tak sampai turn beliau lagi, sila contohi.

hahaha


Okay, jom periksa OP

inspection

time-time ni la kan Erika kau nak tanya aku

palpation "ada nyeri ngak mas?"

check rigiditas/kekakuan sendi + kekuatan otot

patella reflex

achilles reflex

Lepas tu, battery BB mati. Tak dapat aku nak tunjuk pemeriksaan ala senam kat korang.
Oh, jangan lupe, bila da abes periksa, cakap...

Terima kasih mas/pak, pemeriksaan sudai selesai. Bajunya bisa dirapikan kembali.



supikgf: teknik ketuk (percussion) aku semakin membaik, ada peningkatan! yeay

7 comments:

dr.anonymous said...

ohooii!!! kenapa ada nama aku???!!!! aku x bersalah ;p

rajin anak2 dr tabitha.. belajar je.. dr matta, klo x gossip kuar breakfast! bley? hahaha

Najwa Sofwani said...

eja, mu dah mcm doc yg dh graduate..hihihi, blaja molek, pesanan bertauliah dr bdk engn..=p

supikgf said...

aiman: yela, da asik mengendap2 kan...

supikgf said...

hahhaa, yeke wa?

ctek8 said...

dr. eja in d making soon enuf!! :D

supikgf said...

insya allah...

BAHAN UNTUK COASS said...

nice posted, please add my link into ur blogroll N follow me ... BuzzMe too

 

© 2009 sunex. Powered by Blogger
Design by eJoee BlogsTricks