Monday, November 22, 2010

Baru terasa

Last week merupakan minggu terakhir stase bedah (alahai, 1 stase 2 minggu je pon), jadwal memang tersangat2 full and pack gila, sampai aku rasa hari-hari balik rumah nak pengsan je, tapi cannot, sebab WAJIB study untuk esoknya. Sebab almost everyday ada quiz. Maka, TERPAKSA la aku merajinkan mu lazy ass nih untuk bukan setakat menatap buat cukup syarat dan sedapkan hati, tapi memang betul-betul baca sampai nak termuntah ala-ala jawab latihan agama time PMR dulu. Sumpah aku kalu boleh nak cakap kat ustazah

" Ustazah, boleh tak saya baca je jawapan, tak payah tulis, lenguh tangan dan saya da nak termuntah jawab soalan yang lebih kurang je"

Ye, eksyen. Tapi takpe, aku dapat 8A's, so boleh berlagak. Hahaha. Macam aku sorang je yang 8A's kan.

Hakikatnya begitu lah dengan kuiz bedah ni, part nak termuntah maybe tak, belum tahap itu lagi, tapi mungkin ada mual/loya. Part yang lenguh tangan tu maksud aku. Soalan memang pendek-pendek, jawapan nak tulis tu, mak kauuuuu, tak leh panjang lagi? Aku rasa nak cabut tangan sebab terover lenguh. Dala tuh, ada masa pulak, nak je aku koyak-koyak kertas tu kan bila tak sempat nak tulis semua, biar padan muka aku sendiri, koyak kertas dapat 0.

Ni khas buat tatapan korang jadwal bedah aku (ape motif aku letak?)



hari2 quiz okay!

Jadwal tu sampai hari selasa je, meh aku wat bagi lengkap sampai semalam (ahad).

15 nov : quiz
16 nov : quiz
17 nov : cuti raya haji
18 nov : class farmasi
19 nov : class farmasi (pagi), exam bedah (petang)
20 nov : exam farmasi
21 nov : harry potter, shopping (mentang2 duit mara baru masuk kan, joli lah)
22 nov : photoshoot revlon pulak (kang aku citer next post)

Ye, belaja 2 hari, terus exam farmasi, alhamdulillah da keluar nilai tadi, lulus. Nasib bedah akan ditentukan esok.

Oh, kenapa aku letak tittle 'baru terasa' sebab sem ni baru terasa seperti mengambil medic. Seriously, for the past 3 years, class adalah sangat santai (mungkin bagi aku je, maka result pon ala-ala santai je kan). Walaupun exam setiap 2 minggu, tapi still ada masa untuk rileks, laki aku pon cakap..

"baru nampak sayang cam busy"

Note: busy adalah study, sebab kalu busy lain, aku memang sentiasa busy. Hahaha. Baru nampak busy ye, t da masuk pandas koas segala, tengokla camne busy nye, baru padan muka aku dan laki aku kan.


supikgf: akhirnya 1 hari pon tak rest, pagi tadi gi class aku cam weng sikit, sikit je tak banyak

3 comments:

S.M.Fahmi said...

patut r score bedah.study tiap2 hari rupanya.

akie said...

haha, cm cuak je nk KKD cmni.. huhu

supikgf said...

syed: aku biasa jela weh, orang lain lagi dasat tuhhhh...eh, thanx bagi tunjuk ajar u farmasi =)

akie: hahahaha, tak best weh, xleh ponteng class evan malas, penat, ngantuk camne sekali pun,

 

© 2009 sunex. Powered by Blogger
Design by eJoee BlogsTricks