Sunday, March 21, 2010

Patut la tak ada orang...

Komen.

Huh, perasan sungguh, ntah-ntah, there's nobody even read my belog, apetah lagi untuk mengomen. Me just being such a perasan-belog-owner. Pelis la ignore attitude yang tak patut dicontohi ni.

Al-kisah cerita started when, Kak Nani (yerp 'Kakak' okey, she's older than me, we should show some respect for elders, ops, haha) leave a comment at my wall, saying that

"ur blog cannot leave a comment.y?"

Very simple Q is it? Den this belog owner (me la tuh) on the spot gak, check la setting belog tuh. Who knows kan? ada masalah teknikal, maklumlah, bukan terer pon bab-bab ni, nak kata buta tu, tidak la, hyperopia je sikit-sikit.

Ai, several times gak la, i had to redone the setting, sebab Kak Nani ni duk cakap still cannot yet leave a comment. At that time baru la noticed, kat 'comment form placement' tuh, i checked the
  • embedded below post
it turns out yang tuh tak akan appear kalu tak ada post pages. Me pon, terus la unchecked and choose yang lain, which is
  • pop-up window
Ha, a lot easier kan, the main page will still be there, if nak mengomen, POP gitu, kuar a new small window at the top left. Ye, bunyi POP itu penting, lets do it again, POP.

Before informed Kak Nani bout that, of course la, i tried it myself first. Kang tak jadi lagi, malu lagi. *blushing*

Then, wallah, da berjaya! Tahniah to myself, haha. Terus je Kak Nani comment

"hahaha, da boleh daaa"

Ye, itu aje. Tapi pape pon, thanks to Kak Nani, ada jugak orang sudi nak mengomen (walaupun xseberapa). Hahaha. Then....

I've been wondering "La..patut la tak penah ada orang komen, tak boleh rupanya". Sigh.

That was a very-very-perasan-and-syok-sendiri belog writer monolog to herself.

Agak-agak nya la kan, after this entry, ada ke orang nak komen?

2 comments:

the kecik said...

tak ada. tak ada. tak ada org nak komen. hahaha

supikgf said...

time kasih la sudi meng-siasiakan masa anda di belog saya..haha

 

© 2009 sunex. Powered by Blogger
Design by eJoee BlogsTricks