Friday, June 18, 2010

Kisah nak jimat a.k.a kedekut

Sejak aku guna BB nih, baru 2kali topup je aku on kan BB internet, sebab aku memang tengah tak ada duit sekarang, so kena jimat2. Da ad internet kat umah, aku decided la, if nak keluar pergi mana2 baru aku on, setakat duk rumah, guna laptop sudah.

Sekali die charge, 5000 rupiah, terasa la jugak weh, dala XL sekarang ntah meroyan apa, rate die da naik. Dulu aku rasa tak ada la semahal ni bila call Malaysia, dala aku ni jenis, tak boleh seharian if tak dengar suara laki aku. (Oh, anak durhaka sungguh, call mak liat!) Abaikan.

Maka, atas dasar2 berikut, aku off kan internet BB aku for a while, makanya, kalu korang bbm aku, xpernah delivered! Maafla ye.

Okeh.

Then, aku cam gatal jugak nak ber-twitter guna BB. So, aku pon pakai la wi-fi umah aku, start dari hari aku off internet BB tuh la. Konon bijak la langkah aku ni, boleh jimat at the same time leh guna Twitter guna BB. Oh, aku tukar simcard Celcom kat BB, yang simcard XL aku guna phone lama sebab susah contact number dalam BB semua tak ada.

Sebab aku piki BB guna wifi umah aku, maka kredit simcard Celcom aku selamat la dari sebarang ancaman luar. Sekali.....

Pangggg!!

Lempang diri sendiri, abes disapunya credit aku. Dammmmmm.

Sekarang tinggal RM0.38 sahaja.

Bukan ke aku guna wifi umah aku? Apsal la pulak credit aku kena deduct? Aku tak paham betul!

Now, aku da copy sume contact masuk lam sim XL den copy masuk lam BB lak. Sakit hati aku, tengah2 tak ada duit ni la, banyak pulak hal2 bangang macam ni yang jadi.

Oh, mungkin yang bangang itu aku.




supikgf: super speed baca notes untuk exam esok

3 comments:

syazuwani-fw said...

fiza..kenapa tak pakai paket bb gaul je..rp 200o per day so shuld be okay although jez leh pkai fb,ym,bbm n certain jek la kalo pkai paket gaul tu:)

the kecik said...

ehh.. sepatutnya tak kena charge if guna wifi.

kat indonesia tak ada yg pakej bb murah ke? mesti ada kan? I tgk byk je iklan prepaid dorg..

supikgf said...

syazuwani :

hurm tuh la, xpenah try y 2000, ritu ikut2 orang je, sume guna y pakek 5000. hehehe. nanti boleh la try

the kecik:

ahahaha, banyak je, 5000 tuh pon xde la mahal sangat dua hengget je, tapi yela, keadaan2 kritikal cmni kan, hakhak

psl wifi tuh lah, heran jugak, xde lak active roaming ke apa, tuh pelik tuh....

 

© 2009 sunex. Powered by Blogger
Design by eJoee BlogsTricks